houtstapelbouw webklikBent U aan het overwegen om een ronde balken huis blokhut of een ander gebouw in houtstapelbouw of houtskeletbouw te gaan laten bouwen? Dan bent u bij deze houtbouw specialist aan het juiste adres. Vraag direct een uitermate scherpe offerte aan;                                                                                              

Offerte aanvragen bouw

 


Oorsprong en verspreiding

Houtskeletbouw en houtstapelbouw wordt vaak toegepast in gebieden waar veel hout beschikbaar is, of gebieden die niet over voldoende steenachtige materialen beschikken. Geografisch gezien is er dan ook sprake van een sterke spreiding van houtskeletbouw of ronde balken als constructiemethode. Zo is 90 % van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten opgetrokken in houtskeletbouw. Ook in de bosrijke gebieden van de tropen is hout in overvloed beschikbaar. Ten noorden van de Pyreneeën en de Alpen wordt traditioneel veel met hout skeletbouw en stapelbouw gebouwd. In Scandinavië en Midden-Europa is veel hout beschikbaar en isoleren de ronde balken voor blokhut of chalet relatief goed tegen de kou vergeleken met steen en zijn de mensen snel bereid om te kopen.

Nederland

In Nederland was houtskeletbouw en houtstapelbouw voor ronde balken of blokhut, chalet of tuinhuis oorspronkelijk erg populair in gebieden met een weinig draagkrachtige bodem. Een goed voorbeeld hiervan is de Zaanstreek. Door de aanvoermogelijkheden over zee en de rivieren was recht en ronde balken hout eenvoudig te vervoeren naar de lage landen. Het voordeel van hout is dat het een relatief licht bouwmateriaal is en het in de fabriek al geimpregneerd kan worden. Dit vereenvoudigt het transport van zowel grondstof als bouwelement. Bovendien kan met een lichtere fundering worden volstaan; reden waarom bij het uitbreiden van gebouwen met een extra verdieping (ook wel optoppen genoemd) vaak gebruikgemaakt wordt van prefab HSB.

Tegenwoordig wordt in Nederland hout stape lbouw of houtskeletbouw veel toegepast voor het maken van gevel- en dakelementen. De elementen worden in een fabriek geproduceerd en worden per vrachtauto naar de bouwplaats gebracht. Vervolgens zijn de elementen relatief eenvoudig te plaatsen, waardoor een prefab ronde balken huis blokhut of overig houten gebouw snel wind- en waterdicht kan worden gemaakt.

Voor- en nadelen

Een ander belangrijk voordeel van houtstapel bouwen en houtskeletbouw is dat het gebruik maakt van een duurzaam en volledig recyclebaar basismateriaal.

Aangezien hout in ons vochtige klimaat veel onderhoud vergt, worden veel houtskeletbouwconstructies met rechte of ronde balken van een buitenhuid voorzien uit baksteen, stucwerk of een plaatmateriaal. Door verbeterde houtverduurzamingsmethoden is de toepassing van hout voor de buitengevel de laatste jaren echter sterk toegenomen.

Een houtstapelbouw blokhut chalet of zelfs een complete villa laten bouwen wordt steeds populairder in Nederland. Om dit op maat te laten maken, heeft men een goede bouwtekening blokhut nodig. Een architect kan u hierbij helpen.


Bron Wikipedia

Ronde houten balken kopen, ronde balken hout, ronde balken kopen, ronde balken geimpregneerd, ronde balken 3 meter,

Links;

Offerte aanvragen bouw

www.youtube.com

kunstgras.webklik.nl


houtstapelbouw ronde balken geimpregneerd hout 3 meter kopen | Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl